پروژههای زیادی طی چند سال اخیر جوملا متوقف شدهاند که بسیاری از آنها پر فروش بوده یا حتی بدون رقیب فعالیت داشتهاند. برای مثال پروژهی آلفایوزرپیونت (که این روزها به نام آلتایوزرپوینت استفاده میشود) از جملهی این پروژههای متوقف شدهاند. برآورد من از این توقفها به دودلیل کلی باز میگردد.
تغییرات هستهی جوملا
جوملا جسارت تغییر را دارد و این تغییر هزینههای زیادی هم به بار میآورد. نه تنها توسعه دهندگان بلکه کاربران هم از این تغییرات آسیب میبینند. هر چند که تغییرات به شدت رو به رشد بوده و شاهد اتفاقات وسیع در حجم بالا خواهیم بود، اما این موضوع برای کاربرانی که از قبل وب سایت جوملایی داشتند چندان جذاب نیست! حتی ممکن است فکر مهاجرت را به ذهن آنها هدایت کند. توسعه دهندگان نیز در کنار توسعه ی افزونهی خود درگیر تغییرات CMSخواهند شد که در برخی موارد ممکن است کل سیستم را تغییر دهد.
از این رو فعالیت برای برخی از توسعه دهندگان متوقف خواهد شد و انگیزهی خود را در این زمینه از دست میدهند.
حجم مارکت پایین نسبت به سایر سیستمهای مدیریت محتوا
شخصا با این موضوع موافق نیستم چرا که حجم بازار باید به نسبت سهم بازار محاسبه شود. جامعهی جوملا شاید کوچک باشد اما همین مقدار کوچک - که البته کوچک در مقیاس سیستم مدیریت محتوا تعداد قابل توجهی است - نیاز به توسعه دهنده، پشتیبان و آموزش دهنده دارد. برخلاف خیلی از توسعه دهندگان که پروسهی سوپر مارکتی را در پیش گرفتند، توسعه دهندههای جوملا محصولاتی خاص تر و به نسبت گران قیمتتر ارائه میدهند.
عموما جوامع کوچکتر رشد پذیری بهتری دارند و شناخته شدن دراین حوزه راحتتر است. با این حال بسیاری از پروژههای جوملایی نیز به این شکل از ادامه منصرف شده یا توسعه را در اولویت خود ندیدهاند.
روند پروژهی J2 Store
چندی پیش این پروژه بصورت کامل روی گیت هاب قرار گرفته بود. این موضوع زمانی اتفاق افتاد که نسخهی ۵ مراحل ابندایی خود را میگذراند. حدود یک ماه پیش در اکتیر 2024 این پروژه اعلام کرد که دیگر توسعه پیدا نمیکند و بعد از چند روز یک Fork از این پروژه به نام J2Commerce منتشر شد که در حال حاضر در JED یا همان دایرکتوری افزونههای جوملا منتشر نشده است.
این پروژه که کماکان اطلاعات و نام J2Store را دارد، در حال حاضر برای جوملا 4 و 5 قابل استفاده است و میتوانید از آدرس j2commerce.com
آن را دریافت کنید.
البته این مورد را هم باید اضافه کرد که تبدیل وب سایت جی تو استور به وردپرس قوت مورد دوم را افزایش میدهد و گویا توسعه دهندگان آن علاقهای به ادامهی جوملا ندارند.